If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
P0683 preheating control unit това е грешката която записва.Търсих с търсачката но нищо не излезе.Грешката е активна,след изтриване след известно време пак се появява.От какво може да се получава тази грешка?
Вероятно става въпрос за лоша ел връзка между ECU - то и модула за управление на подгревните свещи.
Generic OBD Error Code Details for P0683
Glow Plug Control Module to PCM Communication Circuit
What does this mean?
OBD Code P0683refers to
The Engine Control Module (ECM) has detected a communication fault with the Glow Plug Control Module (GPCM) circuit
Symptoms
Possible sumptoms of OBD code P0683
- Engine Light ON (or Service Engine Soon Warning Light) - Lack/Loss of Power - The engine may be harder to start - Engine hesitation
Causes
Possible causes of OBD code P0683
- Control line open circuit - Control line short to ground or power - Faulty GPCM - ECM fault
Почисти буксите, служещи за връзка между двете устройства.
Почистих и двете букси които са към релето(това което е до горивния филтър) но ефект няма.Дали е възможно ако е изгоряла някоя свещ да дава пак тази грешка.
Alfa Mito 1.4
156 2.0 155 ex
156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex
Проблема с реотана е решен.Две изгорели свещи.Благодарности на колегата от форума и на Веско от Пазарджик че той ме разубеди да пипам релето.Трябва да почерпя.Термостата си заслужи парите,температурата седи 85-90 градуса и не помръдва.
Alfa Mito 1.4
156 2.0 155 ex
156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex
И аз да се включа малко със същият проблем.Преди индикацията ми се включваше рядко и записваше грешка p0380, като при проверка с пробна лампа всички свещи бяха наред.Сега след като застудя от време на време мигаше , а от няколко дни на всяко палене ако двигателя е студен.При замерване с мултицет се оказа , че едната свещ един път дава висока стойност , друг път нормална.Някой наясно ли е как да разберя от буксата на снимката коя точно свещ е, че не ми се мери отново.
Comment